IMG_1148.JPG

Du er her. #1 - Foreningswebsite > Opskrifter > Hårdvildt > Helstegt krondyr filet/mørbrad


Helstegt krondyr filet/mørbrad med honningglaserede urter


Ingredienser:                            

                             Urter:

200                      g.                        gulerødder

1                           bdt.                    forårsløg

1                                                       rød peberfrugt

1                                                       grøn peberfrugt  

                             Marinade urter:

1                           spsk.                  smeltet smør

1                           spsk.                  balsamicoeddike

2                           spsk.                  honning

                          

                             Marinade kød:

3                           spsk.                  mørk farin

2                           spsk.                  sød chilisovs

2                           spsk.                  Teriyakisovs

2                           spsk.                  vand

2-3                       fed                     hvidløg

                             en smule Tabasco efter smag

                           

Opskrift:

Gulerødderne skæres i kvarte på langs, forårsløgene halveres på tværs og peberfrugterne skæres i passende stykker.

 Urtemarinaden røres sammen og fordeles over urterne, som anbringes i en foliebakke. Bakken stilles i bunden af den lukkede grill, hvor kullene er skubbet ud til hver side.

Den afpudsede filet/mørbrad   pensles med lidt olivenolie, drysses med salt og peber, og lægges på en rist over bakken med urterne.

 Filet/mørbrad   grilles i alt i ca. 40 - 50 minutter, til den har opnået en kernetempratur på ca. 58 grader  vendes et par gange og pensles med marinaden et par gange undervejs - første gang efter “bruning”.

 Når filet/mørbrad   er færdig, skal den hvile i ca. 10 minutter. Imens laves saucen. Urterne “fiskes” op af foliebakken, og marinaden, der nu er blandet med stegesky koges ind med en dl piskefløde eller to…

Serveres:  med hvide kartofler